Monday 29 July 2013

DIY sokeriton mustikkapiirakka ruispohjalla

Pitihän niitä mustikoita päästä testaamaan myös käytännössä. Mikä voikaan olla perinteisempää mustikkaruokaa kun mustikkapiirakka? Vaikka en mikään suuri leipuri ookkaan niin leipaisin tämän ja vielä ihan omasta päästä. Oon mä aika kokki ;)

Sokeriton mustikkapiirakka:

Ruispohja:
Voita
Rypsiöljyä
Ruishiutaleita
Ruisjauhoja

Oon mututuntuma -leipuri ja tämän takia tähän ei oo antaa mitään valmiita määriä. Sekoita ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti piirakkavuokaan. Äiti kysyi "laitoitko leivinjauhetta?" En. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia 175 asteessa.

Täyte:
1prk kermaviiliä
2prk maitorahkaa
3 kananmunaa
Mustikoita (paljon)

Sekoita ainekset ja lisää seos vähän paistuneen pohjan päälle. Laita koko komeus uuniin vielä noin 40 minuutiksi tai kunnes täyte on saanut kauniin ruskean värin.

Paras mustikkapiirakka mitä oon ikinä tehnyt -taitaa myös olla ainoa! Voit kokeilla myös kookosöljyllä!





No comments:

Post a Comment